V létě proběhne 3. ročník duklakempu

První otázka směřuje k dvojici hlavních trenérů, manželů Charvátových. Pro ty, kteří vás ještě tolik neznají, jak jste se dostali k házené, jak dlouho již trénujete a co vás po tolika letech motivuje k práci s dětmi?

Martina se od malička pohybuje v házenkářské rodině; její otec trénoval ženy Tatranu Střešovice a juniorský reprezentační výběr žen, takže volba byla jasná. Trénujeme spolu 25 let. Já, jako bývalý fotbalista, jsem se k tomu dostal náhodou, protože náš syn také hrával za Duklu od mladších žáků. Přiznám se, vůbec se mi nelíbilo, jak házenkáři trénují bez nadšení a elánu. Jednoho dne se mě manželka zeptala, proč nejdu trénovat, když to kritizuji. Tak jsem se rozhodl, že pomůžu s trénováním. Tenkrát se mě spousta bývalých házenkářů vysmála, až na Jiřího Kotrče, ten tehdy prohlásil: „Ještě o tom fotbalistovi uslyšíte.“ Moje hlavní náplň není ani tolik trénovat házenou, od toho je tam moje žena. Já se věnuji hlavně partě a disciplíně, což je po těch dlouholetých zkušenostech v těchto kategoriích priorita.

Máme před sebou další ročník Duklakempu, ale pojďme se nejprve vrátit k těm předchozím. Jak hodnotíte kempy?

Kempy podle nás mají vysokou kvalitu. Ohlasy dětí jsou obrovské, z čeho máme velkou radost. Zveme na kemp různé trenéry a hráče, kteří vedou tréninky, a my jim pomáháme. Myslíme, že díky tomu je kemp pro děti o to víc atraktivní. Někteří hráči z jiných klubů nemají možnost potkat je jinde.

Proč jsme se vrátili s kempem do Kutné Hory?

Hala Klimeška v Kutné Hoře je opravdu nadstandardní. Máme k dispozici dvě haly, ubytování a stravování na jednom místě. Bonus je pro nás venkovní aktivity a hlavně krásné koupaliště naproti hale.

Na co, popřípadě na koho, se mohou děti těšit?

Letos, stejně jako vždycky, budeme oslovovat různé trenéry a hráče průběžně. Je těžké předčasně někoho slíbit. Stejně jako každý rok přijedou za námi hráči našeho A-týmu. Celý týden bude s námi Ondra Václavek a ostatní si necháme jako překvapení.

Více informací o kempu naleznete níže v přihlašovacím formuláři.

sdílet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

další články

Á-tým se připravuje na novou sezónu

K prvnímu společnému tréninku se házenkáři pražské Dukly sešli v pondělí 15. července. Před zahájením prvního tréninku přivítal hráče ředitel klubu Vladimír Orság a po …

Více →

40 let od triumfu v PMEZ

40 let od triumfu házenkářů Dukly v PMEZ: členové mistrovského týmu v Třeboni zavzpomínali na bouřlivou atmosféru a dramatický finálový rozstřel Od památného finále Poháru mistrů evropských …

Více →

Chance Extraliga 2024/2025

Chance extraliga házené mužů 2024/2025 už zná své rozlosování. Nejvyšší česká házenkářská soutěž vstoupí do nové sezóny o víkendu 7.–8. září 2024, kdy je na …

Více →