Dukla zvládla vzdorovat Veszprému

Jedinečnou příležitost poměřit síly s čtvrtfinalistou Ligy mistrů a maďarským mistrem měla v úterý 20. srpna pražská Dukla. V rámci svého zahraničního přípravného kempu dokázala ve fantastické atmosféře Veszprém Areny před 3 500 diváky čelit Veszprém Handbal Clubu až do zhruba 40. minuty. Pak se ale rozdíl mezi oběma týmy projevil naplno a domácí přátelské utkání ovládli jasným rozdílem 40:29. „Pro naše hráče to byla mimořádná výzva a zároveň tak trochu překvapení. Že skutečně nastoupí proti hvězdám jako Corrales, Fábregas, Remili nebo Sandell, se nám před nimi podařilo dlouho tajit. Původně si mysleli, že je čeká soupeřův B-tým,“ sdělil ředitel klubu Vladimír Orság.

Ani proti sestavě nabité reprezentanty bezmála desítky zemí ale Dukla nepropadla. Ve slavnostní atmosféře, kdy si tisíce diváků zvolily návštěvu házené jako součást oslav nejpopulárnějšího maďarského svátku sv. Štěpána – zakladatele uherského státu, začala sebevědomě a po celý první poločas držela s účastníkem Ligy mistrů krok. Ve 37. minutě se dokonce dostala do vedení, mimo jiné i díky střeleckému apetitu Josefa Jonáše, jenž nakonec v zápase skóroval devětkrát. „Až na výjimky máme v sestavě mladé hráče, kteří tak prestižní mezinárodní konfrontaci nikdy nezažili na klubové ani reprezentační úrovni. Proto mě potěšilo, jak k zápasu přistoupili – s vysokým nasazením a zároveň respektem k soupeři,“ doplnil trenér Daniel Kubeš.

Krátce po oddechovém času domácího trenéra Xaviho Pascuala, okolo 40. minuty utkání, se ale začala projevovat kvalita domácích naplno a diváci v hale i u přenosu maďarské televize Sport 2 uviděli od Veszprému to, na co jsou zvyklí – špičkovou rychlou házenou a spoustu gólů. V 50. minutě už maďarský velkoklub vedl 32:23 a o vítězi utkání bylo rozhodnuto. Realizační tým Veszprému, kde jako trenér brankářů působí i slavný bývalý gólman Árpád Sterbik, tak mohl dát šanci také mladíkům z vlastní akademie – například Botondu Janowskému.

Nejvíce branek maďarský celek dohromady zaznamenal z pravé strany. Pravá spojka Nedim Remili i pravá křídla Bálint Végh a Mikita Vailupau skórovali každý šestkrát. V řadách Dukly se vedle devítigólového Jonáše trefil čtyřikrát Lukáš Melich.

Na Duklu tento týden v Maďarsku ještě čekají dvě přátelská utkání. Pak se už přesune do Prahy, kde v generálce na vstup do nového ročníku extraligy ve své domácí hale v Řepích vyzve dalšího mimořádně silného soupeře – bundesligové Lipsko.

Foto: Veszprém Handbal Club // Roland Peka 

sdílet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

další články

Zápas se Zubří byl odložen

Na základě žádosti soupeře HC ROBE Zubří a rozhodnutí ředitele soutěží ČSH stran nepřiznivé meteorologické situaci utkání 2. kola Chance Extraligy, konkrétně HC Dukla Praha …

Více →

Dorostenci zahajují sezónu

Junioři a dorostenci Dukly odstartují novou sezónu domácími zápasy v sobotu 14. září. Jako první se v 10:00 představí B-tým mladšího dorostu, jenž změří síly s celkem …

Více →

Dukla doma hostí Zubří

Chance Extraliga, 2.kolo: HC Dukla Praha – HC ROBE Zubří // 15.9.2024, 17:00 // SC Řepy Do nové sezony Dukla vstoupila o víkendu v Lovosicích, teď …

Více →