Á-tým se připravuje na novou sezónu

K prvnímu společnému tréninku se házenkáři pražské Dukly sešli v pondělí 15. července. Před zahájením prvního tréninku přivítal hráče ředitel klubu Vladimír Orság a po stručné promluvě předal slovo hlavnímu trenérovi Danielu Kubešovi. Ani zde nedošlo na dlouhý proslov a nový kouč Dukly nasměroval své svěřence do posilovny stadionu Juliska.

V kádru zatím chybí několik reprezentantů. Daniel Erebai, Mikuláš Kabátník, Martin Hrubý, Jonáš Josef a Kristián Duda, kteří se před pár dny vrátili z mistrovství Evropy, se připojí k letní přípravě později. 

Společná část přípravy navazuje na červnové individuální tréninky hráčů dle předem připravených kondičních plánů. Pokračuje se dvoufázovým trénováním, a to jak tréninky zaměřenými na fyzickou kondici, tak herním tréninkem v hale. O fyzickou přípravu dukelského manšaftu se bude i nadále starat kondiční trenér Michal Kolůch. Novinkou je zapojení trenéra brankářů Richarda Řezače.

Tradiční soustředění v Harrachově, jehož lesní okruhy byly pro hráče Dukly vždy pořádnou lahůdkou, tentokrát vystřídalo soustředění ve sportovním centru Nymburk, které se nachází v krásném prostředí lesoparku na břehu řeky Labe. Vedení klubu rozhodlo o této změně z toho důvodu, že nymburské tréninkové centrum disponuje nejen venkovními a vnitřními sportovišti, ale především halou pro házenkářský trénink a širokou nabídkou regeneračních služeb. Pro hráče právě  probíhající soustředění samozřejmě i možností se lépe seznámit s novým trenérem a jeho představami o fungování týmu. Obdobně to vidí i kouč. „Je důležité abychom se poznali lépe,“ podotkl Kubeš.

Po návratu ze soustředění do Prahy bude dvoufázový trénink doplněn o přípravná utkání. Svěřenci Daniela Kubeše postupně změří síly s německým Aue, plzeňským Talentem, chybět nebudou ani na mezinárodním Memoriálu Františka Arnošta, který se uskuteční v termínu 15.–17. srpna v Lovosicích a jehož účastníky budou týmy Lovci Lovosice, Dessauer HV 06 (Německo), HV Kras/Volendam (Holandsko) a HC Dukla Praha.

Předposlední týden v srpnu se kompletní dukelský celek představí na přípravném kempu v Balatonfüredu (Maďarsko), kde se utká s místními týmy Veszprém Handball Club, ETO University Handball Team a jedním s mančaftů probíhajícího místního turnaje Balatonfüredi KSE nebo K.A. Handball (Island) .

Nový ročník Chance extraligy 2024/2025 odstartují házenkáři HC Dukla Praha na zimním lovosickém stadionu proti domácím Lovcům v sobotu 7. září 2024.

Soupeři Dukly v přípravných zápasech:

1. 8. 2024 // 18:00 hod. // Aue: EHV Aue – HC Dukla Praha
9. 8. 2024 // 14:30 hod. // Plzeň: Talent tým Plzeňského kraje – HC Dukla Praha

15. 8. 2024 // 19:00 hod. // Lovosice: HC Dukla Praha – HV Kras/Volendam

16. 8. 2024 // 19:00 hod. // Lovosice: Dessauer HV 06 – HC Dukla Praha

17.8. 2024 // 12:30 hod. // Lovosice: Lovci Lovosice – HC Dukla Praha

20. 8. 2024 // 17:00 // Veszprém Arena: Veszprém Handball Club – HC Dukla Praha
22. 8. 2024 // 16:00 // Balatonfüred: ETO University Handball Team – HC Dukla Praha  23. 8. 2024 // 16:00// BalatonfüredBalatonfüredi KSE nebo K.A. Handball – HC Dukla Praha

sdílet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

další články

V sobotu do Strakonic

Chance Extraliga, 7.kolo: HBC Strakonice 1921 – HC Dukla Praha // 19.10.2024, 17:00 // hala Strakonice Strakonice i po pěti odehraných zápasech zůstávají bez bodu …

Více →

Starší žáci Dukly převzali medaile

Tým starších žáků Dukly si svým skvělým výkonem zajistil titul VICEMISTR ČR v sezóně 2023/2024. Stříbrné medaile v poločasovém programu extraligového zápasu Dukla vs. Jičín …

Více →

Dukla potvrdila roli favorita

Chance Extraliga, 6. kolo: HC Dukla Praha – HBC Medipoint Jičín 26:21 (14:12) // 13. 10. 2024 První poločas byla velká přetahovaná. Jakmile se někdo …

Více →